Monumentenrun praktisch
 
Nieuw: Geen borstnummer en tijdsregistratie
De MMR is een recreatieve belevingsloop, waarbij uiteraard de beleving en gezelligheid centraal staan en de eindtijd van bijkomend belang is. Daarom besliste de organisatie om in de toekomst zonder tijdregistratie te werken. Bijgevolg is er ook geen borstnummer meer. Elke loper krijgt vanaf nu wel een leuk polsbandje. Dat geldt als inschrijvingsbewijs en je kan het ook na de Monumentenrun blijven dragen.
Afhalen polsbandje en daginschrijvingen:
Vanaf 16u00 Trudo Sporthal (Veemarkt), Speelhoflaan, Sint-Truiden.
Gratis kleedkamers, douches, vestiaire:
Vanaf 16u00, Trudo Sporthal (Veemarkt), Speelhoflaan, Sint-Truiden.
Polsbandje: Duidelijk zichtbaar aan te brengen. Enkel deelnemers met polsbandje voor desbetreffende afstand kunnen deelnemen aan de afstand 5 of 10 km.
Start en aankomst: Grote Markt:
Aan de start wordt er gewerkt met waves om zo opstopping te vermijden aan smalle locaties en passages;
Start: deelnemers dienen zich strikt te houden aan de aanwijzingen van de organisatie. Bovendien worden de deelnemers 15 min. voor vertrek verwacht aan de vertrekzone, Grote Markt.
EHBO: wordt verzorgd door het Rode Kruis, afdeling Sint-Truiden
Bevoorrading: Zowel onderweg (afstanden 5 en 10 km) zijn er 1 of 2 bevoorradingspunt(en) voorzien, evenals aan de aankomstzone. De waterbevoorrading wordt voorzien door “De Watergroep”.
Toiletten: Voorzien zowel in de “Trudo Sporthal”, als op de Grote Markt (zijkant Stadhuis!).
Parkeren: Kan je ondermeer op volgende locaties: Parking Veemarkt (te bereiken via St. Jansstraat), Parking Begijnhof (Speelhoflaan), Parking Europalaan, Parking Zwembad (Olympialaan). Vertrek tijdig, want het stadscentrum wordt grotendeels afgesloten voor het verkeer!

 

Belangrijke Tips:
Neem geen waardevolle voorwerpen (gsm’s, i-phones e.d. mee tijdens het lopen van de door u gekozen afstand, gezien enkele passages waarbij water en vochtigheid wel een rol kunnen spelen! De organisatie is dan ook niet verantwoordelijk voor beschadigingen van dergelijke toestellen!
 
Starttijden verschillende afstanden:
  • 19u00: 350m SprookjesRun - OPGELET! De start van de Sprookjesrun wordt gegeven in de Diesterstraat ter hoogte van het kruispunt met de Beekstraat.
  • 19u30: 1 km KidsRun - Start Grote Markt
  • 20u00: 5 km - Start Grote Markt
  • 20u45: 10 km - Start Grote Markt